slide1

Низ годините, Фершпед АД Скопје е поддржувач на повеќе културни манифестации и спортски клубови во земјата.

КУЛТУРА

Музички фестивал - Макфест
Музички фестивал - Охридско лето
Македонски преставници на Евровизија
Скопски џез-фестивал
Офф-фест
Манаки филм-фестивал
Македонски народен театар
Меморијален центар Никола Кљусев
Меѓународен музички фестивал Охрид фест
Ликовен фестивал во Битола – Мал Монмартр
Влашки музички фестивал – Фонтана ди Малма
Ликовна колонија ОхридСПОРТ

Генерален спонзор на Кошаркарски клуб Фершпед Работнички
Генерален спонзор на Одбојкарски клуб Фершпед Работнички
Спонзор на Фудбалска федерација на РМ
Спонзор на Кугларска федерација на РМ
Спонзор на Пливачка федерација на РМ
Спонзор на Мали олимписки игри
Спонзор на Планинарско друштво Руен

map

УЛ. Македонија 11а 1000 Скопје